Gyakran Ismételt Kérdések

Vacsora fehérben?

A vacsora fehérben (eredeti nevén Diner en Blanc) 1988 nyarán Párizsból indult, Francois Pasquier kertipartijával, ami nem fért el a kertben. Évente rendezik meg Európa számos nagyvárosában és eljött az ideje, hogy megtartsuk a második ilyet mi is :) .

Tavaly összegyűjtöttünk pár fontos információt, amik úgy tűnik, idén is érvényesek lesznek:

Mit kell vinni?

Egy szóval: MINDENT. Mi biztosítjuk a helyszínt és a zenét, a lehetőséget az együttlétre. A többi a ti feladatotok.

Kelleni fog szerintem:

 • (háromfogásos) vacsora, innivaló
 • asztal, szék, dekoráció (pl. abrosz, virág)
 • tányérok, poharak, evőeszközök, szalvéta
 • valami, ami fényt szolgáltat (pl. mécses, petróleumlámpa, szentjánosbogarak egy üvegben)
 • az este közepén közösen csillagszórózunk egyet, úgyhogy ha van nálatok csillagszóró, az pluszpont :)

Célszerű asztaltársaságot toborozni és felosztani egymás között, hogy ki mit hoz.

Mi lesz velem, ha nincs asztaltársaságom?

 • Egyik lehetőség – nézd meg az facebook esemény oldalán, hogy milyen ismerőseid jönnek, és írj nekik, hogy beférsz-e / mit ajánlasz fel az asztaltársaságuknak.
 • Másik lehetőség – írj a facebook oldalon, hogy asztaltársaságot keresel, vedd fel a kapcsolatot azokkal, akik hasonló cipőben járnak.

Hová kell mennem?

Ez – hagyományosan – az utolsó pillanatig titok. Annyit – a sok kérdés miatt azért elárulunk,- hogy Budapest egyik központi helyén leszünk… A többi lassanként kiderül. 2012. július 28-án délben fogjuk publikálni a végleges találkozási pontokat a facebook esemény oldalán. Ezeken a találkozási pontokon a saját születésnapotok (vagy ha már van asztaltársaságod, akkor az “asztalfőnök” születésnapja) szerint kell megjelennetek. Ennek értelmében az egyik csoportban azok lesznek, akik január-április között születtek, a másikban május-augusztus, a harmadikban pedig szeptember-december közöttiek.

Ugy nem kell szétválnom az asztaltársaságomtól?

Ha van asztaltársaságod, akkor menjetek együtt arra a találkozási pontra, ahova az asztalfőnököt hívjuk.

Lesz ültetési rend?
Nem, azzal az asztaltársasággal vacsorázol, akikkel előtte összeszerveződsz, vagy ha merész vagy, akkor azokkal, akikhez a helyszínen csatlakozol.

Mit tegyek, ha nincs fehér ruhám?

Kérj kölcsön, vegyél, varrj, találj… ilyesmik. Fehér ruha nélkül sajnos nem vehetsz részt a vacsorán.

Mi van, ha nincs fehér cipőm?

Azt elnézzük, nekünk sincs :)

Mi lesz, ha esik az eső?

A szervezőbizottság jelenlegi álláspontja az, hogy “nem fog”. (Esőnapot idén nem terveztünk, úgyhogy tessék szorítani!).

Fehér ételeket kell vinni?

Semmiképpen, ez nem egy tejbe-vajba parti. Az étel bármi lehet, kenyér, szendvics, saláta, sütemény, hozhattok alkoholt (mi nem árulunk semmit, úgyhogy tényleg csak az lesz, amit odahoztok).

Hogyan lesz a sok szeméttel?

Kérünk benneteket, hogy amit odahoztok, majd vigyétek is el. Természetesen szerzünk pár nagyobb szemeteszsákot, de ez minden.

Hol tudok regisztrálni?

A facebook eseményen jelezz vissza egy “Igen, jövök”-öt. Ha nem kaptál facebook-os meghívót, akkor sajnos nem tudsz regisztrálni, ez egy meghívásos rendezvény.

Fontos infó, hogy ha azt válaszolod, hogy “nem tudsz eljönni” akkor másoka sem fogsz tudni értesíteni.

Ha viszont “talán”-t jelzel vissza, azzal már meg tudsz hívni másokat és akkor, ha tovább adtad a hírt, még mindig törölheted magad.

Azt javasoljuk, hogy jelentkezz be a facebookon a Vacsora fehérben közösségbe is, és akkor az asztaltársaság toborzás is könnyebben fog menni.

Hogyan tudom meg az esemény helyszínét?

A facebook eseményen jelezz vissza egy “Igen, jövök”-öt. Az esemény napján mindenkinek elküldjük facebookon, hogy mi a végleges helyszn.

Szólhatok másoknak is?

Igen, akit a résztvevők közül valaki meghív, azt sok szeretettel látjuk. Igazából a barátainkkal, a barátaink barátaival, és a barátaink barátainak barátaival szeretnénk vacsorázni :) A facebook eseményen a ”Select Guests to Invite” gombra kattintva tudod meghívni az ismerőseidet.

Miért van facebook esemény és facebook közösség is?

Az eseményt kifejezetten erre az alkalomra hoztuk létre, hogy a fehér vacsorával kapcsolatos információkat eljuttathassuk hozzátok. A közösség viszont azért jó, mert ott tudtok szerveződni. (Ha az esemény falára írjátok fel a “asztaltárskeresést” akkor arról mindenki értesül, nem csak a célszemélyek.)

Miért van ez a vacsora?

Mert jó. Mert azokat az embereket gyűjti össze, akik szeretnek ilyesmiben részt venni, szeretik a szépet, szeretnek élni.

Melyik párthoz tartoztok?

Az életigenlőköz. A rendezvénynek nincs politikai színezete. A szervezők közül senki sem politizál. Ez nem erről szól. Bárki, aki ilyesmit keres, keresse máshol. Köszönjük :)

Hogyan szervezzek asztaltársaságot?

 1. Kérdezd meg a barátaidat, hogy van-e fehér ruhájuk, illetve tudnak-e kölcsönkérni egyet július 28-ra.
 2. Egyeztesd velük, hogy ki mit vállal (biztosan kell valaki, aki biztosítja: az asztalt, a székeket, a vacsorát (itt akár több fogásban (tapasok, szendvicsek, sütik) is gondolkodhattok, az italokat, a díszítést)
 3. Beszéljétek meg, hogy ki lesz a csoportvezető.
 4. Ha marad szabad hely, hírdessétek meg.
 5. Olvasgassátok a weboldalt meg a facebookot és várjatok arra, amíg közzétesszük a találkozási pontokat.
 6. Nyissátok ki a hűtőt, vegyétek ki belőle a vacsorára szánt ételeket.
 7. Legyetek ott az egyeztetett helyen és időben.
 8. Érezzétek jól magatokat.

Érkezhetek később?

Igen, legfeljebb lemaradsz a koccintásról és a csillagszórógyújtásról. Mivel a facebook esemény oldalán csak a találkozási pontokat tesszük közzé, ahonnan átvonulunk, nem a végleges helyszínt, legyen egy ismerősöd, aki időben érkezik, akit fel tudsz hívni, hogy hova menj.

Mi van, ha kijönnek a rendőrök?

Küldd őket a színes névtáblás rendezőkhöz, megoldjuk :)

Szívesen segítenék, mit tehetek értetek?

Szervezz egy jó asztaltársaságot, és hívd meg a barátaidat.

Hány emberre számítotok?

Mi biztosan ott leszünk, úgyhogy egy asztaltársaság biztosan lesz. A nemzetközi tapasztalat 100-10.000 között van valahol :)

Van még kérdésem, amit nem válaszoltatok meg itt, hol kérdezhetek?

Kérdezz az oldal alján a hozzászólások között. Ha okosat kérdezel, bekerülhet a gyakran ismételt kérdések közé :)

7 thoughts on “Gyakran Ismételt Kérdések

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>