Egy élmény volt :)

A 2011. szeptemberi Diner en Blanc, avagy vacsora fehérben szépen lezajlott.

Nagyon jó volt látni, hogy ilyen sok jó asztaltársaság gyűlt össze a Budai várban a Savoyai teraszon.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, vacsorát készített, asztalt cipelt, vendégeket kísért, lufit eregetett, koccintott, tósztot mondott, csillagot szórt, szivarozott, táncolt és a többi :)

Tíz év múlva, amikor már ezrek lesznek egy budapesti Fehér Vacsora rendezvényen, elmondhatjuk, hogy mi ottvoltunk az elsőn :)

2012-ben találkozunk :)

Nézegesd meg a fényképeket a 2011-es Fehér Vacsoráról:

Csillagszórók, fényképek, segítség, fehérbor

Kedves “Diner en Blanc, avagy vacsora fehérben” résztvevők!

Mi már lelkesen készülődünk a saját asztaltársaságainkkal, reméljük lassan te is végzel az utolsó simításokkal is és szombaton vacsorázhatunk fehérben :)

Néhány gondolat még:

Csillagszórók, csillagszórók! – Ha tudsz, hozz csillagszórót, szeretnénk egy nagy közös szikrázó-csillagszórókban-gyönyörködős-pillanatot :)

Fényképezz, fényképezz! – Ha tudsz, készíts szép fényképeket – a rendezvény után szívesen közzétesszük őket, illetve a bátrabbak elindulhatnak majd egy közönségdíjas fotópályázaton is.

Segítség, segítség! – Többen kérdeztétek, hogy hogyan tudtok segíteni. Most leginkább azzal, hogy megnézitek a résztvevők és a bizonytalankodók listáját, és ha szívesen látnátok valakit az asztaltársaságotoknál, rácsörögtök, hogy “helló mi, ha van kedved, még csatlakozhatsz hozzánk”. Kallódó embert nem hagyunk hátra :)

Fehérbor fehérbor :) – Szeretnénk egy üveg meglehetős fehérbort kisorsolni azok között, akik tippelnek, hogy hol lesz a vacsora? A tippedet ezen az oldalon teheted meg. Igen, akkor is bekerül a kalapba a neved, ha nem találod el a helyszínt, úgyhogy már csak a játék öröme miatt is megéri tippelni :)

Sok szeretettel,
A szervezők

Asztaltársaságok, rendőrök, még 5-öt alszunk

Kedves “Diner en Blanc, avagy vacsora fehérben” résztvevők,

szalad az idő, most szombaton vacsorázunk :)

Köszönjük a rengeteg kérdést, amivel bombáztok bennünket, íme a leggyakoribbakra a válasz:

Érkezhetek később?
Igen, legfeljebb lemaradsz a koccintásról és a csillagszórógyújtásról. Mivel a facebook esemény oldalán csak a találkozási pontokat tesszük közzé, ahonnan átvonulunk, nem a végleges helyszínt, legyen egy ismerősöd, aki időben érkezik, akit fel tudsz hívni, hogy hova menj.

Mi van, ha nincs asztaltársaságom?

  • Egyik lehetőség – nézd meg az facebook esemény oldalán, hogy milyen ismerőseid jönnek, és írj nekik, hogy beférsz-e / mit ajánlasz fel az asztaltársaságuknak.
  • Másik lehetőség – írj a facebook oldalon, hogy asztaltársaságot keresel, vedd fel a kapcsolatot azokkal, akik hasonló cipőben járnak.

Mi van, ha kijönnek a rendőrök?
Küldd őket a színes névtáblás rendezőkhöz, megoldjuk :)

Mi van, ha esik az eső?
Nem fog :) Ha mégis, vasárnap az esőnap. Ha akkor is esik, akkor tavasszal. Ha tavasszal is esik, akkor nyáron :)

Lesz ültetési rend?
Nem, azzal az asztaltársasággal vacsorázol, akikkel előtte összeszerveződsz, vagy ha merész vagy, akkor azokkal, akikhez a helyszínen csatlakozol.

Kérdés, észrevétel, javaslat?
–> rendezo@vacsorafeherben.szimpatikus.hu

Még 5-öt alszunk :)
A szervezők

112, görög istenek és egy üveg fehér bor

Kedves “Diner en Blanc, avagy vacsora fehérben” résztvevők,

Először is: dejó, hogy itt vagytok :) 10 napja küldtük ki az első meghívókat a Facebook-on, és már 112-en jeleztek “igen”-t, és 104-en “talán”-t. Ez nagyon derék, csak így tovább.

Másodszor is: köszönjük a remek kérdéseket, pl.

  • “Öltözhetek görög istennek?” (igen, legfeljebb fázni fogsz),
  • “Asztalt és széket is hozni kell?” (igen, mindent hozni kell),
  • “Hogyan segíthetek? (szervezz asztaltársaságot, hívj barátokat).

Minden kérdésre igyekszünk válaszolni a főoldalon.

Harmadszor is: a vacsora helyszínét csak az utolsó nap délben, az esemény facebook oldalán áruljuk el. Szeretnénk egy üveg meglehetős fehérbort kisorsolni azok között, akik tippelnek, hogy mi is ez a titokzatos helyszín? Igen, akkor is bekerül a kalapba a neved, ha nem találod el a helyszínt, jó arcok vagyunk :) A tippedet a http://www.facebook.com/vacsora.feherben oldalon teheted meg.

Üdvözlettel,
A szervezők

 

Berlin fehérben

Egy jóbarátom – nevezzük Ralfnak – legutóbb, mikor Berlinbe indultam figyelmeztetett, hogy mindenképpen vigyek magammal fehér ruhát, mert kelleni fog egy vacsorához.

A vacsorához, amit évek óta megrendeznek…

Erről vannak képeim:

Meg vannak videóim:

Ez itt a “vonulás”, ahogy Berlin utcáit ellepték a fehérruhás, piknikkosaras és kertibútor-cipelő emberek:

Már a metrón lehetett sejteni, hogy kik tartoznak hozzánk… kik azok, akik tudják, hogy az este különleges lesz, mert együtt leszünk, ünnepelve az életet és hófehérben vacsorázunk valahol a város szívében. Egy fiatal pár utazott székekkel a kezében abban a kocsiban, ahol én, hozzájuk csatlakoztam és velük is beszélgettem és nevettem végig az estét.

Ez az oldal azért jött létre, mert vagyunk páran, akik bízunk abban, hogy Budapesten is megtaláljuk azokat az embereket, akiknek fontos lehet egy ilyen ünnep, egy vacsora fehérben.